Лесни за приготвяне, много ароматни и вкусни печени зеленчуци по Средиземноморски. Букет от подправки, много чесън, качествен зехтин и пармезан.
Необходими продукти:
2 тиквички
1 кг малки, пресни картофки
200 г гъби
10 скилидки чесън
100 г чери домати
1/2 ч.л. суха мащерка
1/2 ч.л. сух риган
черен пипер
сол
60 г настъргано сирене пармезан
50 мл зехтин
2 стръка прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Измийте зеленчуците. Тиквичките и картофките без да ги белите. Нарежете ги на парчета. Картофките, чесъна и чери домати оставете цели. Сложете ги в купа. Поръсете ги със сухите подправки, солта, пипера и ги полейте със струя зехтин. Объркайте ги добре и ги изсипете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете отгоре два стръка прясна мащерка. Печете зеленчуците до омекване и хрупкава коричка около 30 минути.
Извадете ги и още топли ги поръсете с настърган пармезан.
Поднесете ги с печени на тиган пилешки пържолки от бут.
Източник: vkusnoteka.bg