Печени свински ребърца


Печени свински ребърца
Снимка: vkusnoteka.bg

Страхотни ребърца - крехки и вкусни.

Необходими продукти:

10 броя свински ребра

продукти за маринатата:

1 кафена чаша кафява захар

1 ч.л. пушен, червен пипер

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. кимион

1 ч.л. чесън на прах

черен пипер

1 ч.л. сол

продукти за сос барбекю:

1 ч.ч. доматен сос

1 ч.л. сос Уорчестър

1 и 1/2 ч.л. Дижонска горчица

4 с.л. кафява захар

1 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

1 и 1/2 ч.л. пушен, червен пипер

черен пипер

1 ч.л. тъмен, балсамов оцет

няколко стръка мащерка

струя зехтин

ребърца

Начин на приготвяне:

Кипнете на котлона продуктите за сос Барбекю, след това намалете и оставете леко да се редуцира и сгъсти. Внимавайте, че може да пръска. Ползвайте капак.

В купа смесете съставките за маринатата.

Почистете, с помощта на нож, задната мембрана на ребрата, откъм страната на кокалите, за да поеме месото по-добре маринатата.

Намажете го обилно с маринатата от всички страни. Увийте го във фолио и го оставете в хладилника поне за час, а най-добре няколко часа. Когато го извадите ще се е овлажнило.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Покрийте тава за печене с поне три листа фолио. Извадете ребрата и ги сложете в тавата.

Намажете ги с част от соса барбекю, полейте със струя зехтин, сложете няколко стръка прясна мащерка, след това покрийте с още 2 листа фолио и завийте добре на пакетче от всички страни.

Печете ребърцата под фолио около 2,5 часа. След това внимателно отворете горното фолио, намажете с още сос Барбекю и включете на горен грил фурната, за да ги по запече за 5 минути.

Поднесете топли със свежа салата и останалия сос.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама