Медени свински ребра


Медени свински ребра
Снимка: harryandlexy.com

Нещо наистина вкусно за любителите на месо.

Необходими продукти:

1 кг свински ребра

50 мл червено вино

25 мл зехтин

3 скилидки чесън

3 с.л. лимонов сок

2 с.л. соев сос

2 с.л. кафява захар

2 с.л. мед

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцайте на ситно чесъна или го изстискайте с преса.

В чаша сипете зехтина, соевия сос, виното, захарта, лимоновия сок, меда и чесъна. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Измийте свинските ребра. Подсушете ги с кухненска хартия.

Намажете ребрата с марината. Сложете в кутия и доизлейте останалата марина отгоре. Затворете и пъхнете в хладилника за минимум 3 часа или за през нощта.

Загрейте фурната на 150°C. Сложете ребрата в тава и печете около 50-60 минути. По време на печенето намажете няколко пъти с марината отгоре.

Гарнитурата може да е всякаква – направете това, което харесвате. Най-стандартно си пасват картофки или зелена салата.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама