Нещо наистина вкусно за любителите на месо.
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
50 мл червено вино
25 мл зехтин
3 скилидки чесън
3 с.л. лимонов сок
2 с.л. соев сос
2 с.л. кафява захар
2 с.л. мед
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно чесъна или го изстискайте с преса.
В чаша сипете зехтина, соевия сос, виното, захарта, лимоновия сок, меда и чесъна. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
Измийте свинските ребра. Подсушете ги с кухненска хартия.
Намажете ребрата с марината. Сложете в кутия и доизлейте останалата марина отгоре. Затворете и пъхнете в хладилника за минимум 3 часа или за през нощта.
Загрейте фурната на 150°C. Сложете ребрата в тава и печете около 50-60 минути. По време на печенето намажете няколко пъти с марината отгоре.
Гарнитурата може да е всякаква – направете това, което харесвате. Най-стандартно си пасват картофки или зелена салата.
Източник: harryandlexy.com