Яхния с телешки джолан


Яхния с телешки джолан

Уютно и вкусно блюдо, което да поднесете с чаша червено вино на семейството си в студения, зимен ден.

Необходими продукти за 4 порции:

600 г телешки джолан

1 дафинов лист

2 моркова

5-6 картофа

2 зелени чушки

2 червени чушки

1 кафена чаша бяло вино

3-4 скилидки чесън

1 стрък розмарин

черен пипер

сол

100 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете телешки джолан на парчета. Измийте го и отцедете. Прехвърлете месото в тенджера под налягане. Поръсете с черен пипер и сол и полейте със струя зехтин. Налейте вода, колкото да го покрие. Пуснете и един дафинов лист. Затворете капака и сложете тенджерата на силен огън с вдигнат фитил. След като свирне тенджерата, намалете огъня на минимум и гответе 1 час, до готовност на месото.

През това време нарежете и измийте всички зеленчуци отделно на по-едри парчета. Сложете морковите и чушките в тенджера, полейте със струя зехтин, поръсете с черен пипер и сол и налейте 1 ч.ч. вода. Задушете ги до омекване и добавете картофите на кубчета. Затворете капака и гответе, до изпаряване на течността. Добавете бялото вино. След като месото стане готово го прехвърлете при зеленчуците, сложете нарязаните скилидки чесън и нарежете на ситно 1 ч.л. пресен розмарин. Разбъркайте и гответе яхнията още 10-15 минути до готовност.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама