Печен боб с орехи


Печен боб с орехи

Бобът е сред най-традиционните и обичани български ястия. Днес ви предлагаме да си го направите печен.

Необходими продукти:

1 ч.ч. бял боб

1 голям морков

1 голяма червена чушка

1 глава лук

малка връзка пресен джоджен

шепа едро натрошени орехи

зехтин

1 ч.л. червен пипер

сол

Начин на приготвяне: 

Накиснете боба от предишната вечер. Сварете го пo вече известния начин.

В тиган задушете със зехтин ситно нарязания лук, морков и чушка на слаб огън. Посолете. Добавете червения пипер, малко от водата, в която е врял бобът и разбъркайте. Накрая сипете и отцедения от водата боб и разбъркайте. Поръсете с нарязаната на дребно джоджен.

Разделете сместа в две глинени гюведжета. Поръсете с едро натрошени орехи и запечете за около 30 минути.

Източник: sundaybakeclub.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама