Бобът е сред най-традиционните и обичани български ястия. Днес ви предлагаме да си го направите печен.
Необходими продукти:
1 ч.ч. бял боб
1 голям морков
1 голяма червена чушка
1 глава лук
малка връзка пресен джоджен
шепа едро натрошени орехи
зехтин
1 ч.л. червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накиснете боба от предишната вечер. Сварете го пo вече известния начин.
В тиган задушете със зехтин ситно нарязания лук, морков и чушка на слаб огън. Посолете. Добавете червения пипер, малко от водата, в която е врял бобът и разбъркайте. Накрая сипете и отцедения от водата боб и разбъркайте. Поръсете с нарязаната на дребно джоджен.
Разделете сместа в две глинени гюведжета. Поръсете с едро натрошени орехи и запечете за около 30 минути.
Източник: sundaybakeclub.com