Въпреки че са със синьо сирене, тези палачинки са чудесни за закуска, страхотни за обяд, а също така са и чудесно предястие за вечеря, особено с чаша червено вино. Приготвят се лесно и бързо, не изискват много продукти и могат да изглеждат много елегантно и изискано, ако ги декорирате с настърган кашкавал и свежи зелени стръкчета магданоз.
Необходими продукти:
225 гр брашно
225 мл прясно мляко
150 гр горгонзола
125 гр свинско пушено филе
50 гр пармезан
5 яйца
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1/4 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата. Добавете брашното и разбъркайте.
Добавете млякото, солта и захарта. Разбъркайте. Оставете сместа да почине за няколко минути в хладилника.
През това време нарежете на ситни кубчета филето. Запържете го в малко масло. Измийте и нарежете на ситно магданоза (оставете няколко стръкчета за украса). Добавете горгонзолата в тигана и разбъркайте, докато се разтопи. Добавете магданоза. Оставете настрана.
Загрейте другия тиган на средна температура и леко намажете дъното с масло използвайки силиконова четка. Гребнете един черпак от сместа и го изсипете върху тигана. Разнесете с него сместа с кръгови движения от средата към ръба.
След около минута обърнете палачинката с помощта на шпатула. Гребнете около 1 с.л. от синьото сирене и филето и я сложете върху палачинката. Разнесете леко върху половината от палачинката, след което я прегънете на две и я притиснете с шпатулата. Обърнете палачинката от другата страна и отново притиснете.
Извадете палачинката и я затворете в съд с капак или между две дълбоки чинии, за да остане топла. Повторете с останалите палачинки.
Преди да сервирате, настържете пармезана и поръсете отгоре порциите. Украсете със стръкчета магданоз.
Източник: harryandlexy.com