Палачинки с извара


Палачинки с извара
Снимка: snejanaatanasov.com

Рикотените палачинки напоследък са супер популярни. Тъй като италианското сирене се произвежда по технология, която е много близка до тази, по която се получава българската извара, в тази рецепта рикотата е заменена с извара. Ако ви се вижда суха като суровина, може да е 50/50 извара и крема сирене.

Необходими продукти:

2 яйца

1/2 кофичка извара

125 гр крема сирене

150 мл прясно мляко

5 с.л. брашно

1 пакетче бакпулвер

ванилия

сол

Начин на приготвяне:

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват заедно с изварата, след това се добавя млякото. Бърка се до получаване на хомогенна смес. Прибавя се брашното, ванилията, бакпулвера и солта. Отново се бърка.

В друга купа, най-добре медна (важно е да е суха), разбийте белтъците на сняг. Може да добавите няколко капки оцет/лимонов сок за стабилизиране на белтъците, за да станат по-пухкави. Колкото по-добре разбиете белтъците, толкова по-пухкави ще са палачинките.

Когато белтъците са готови, ги добавяте на части към другата смес и с бавни движения разбърквате, не с миксер!

Използвайте загрят тиган, който сте намазнили или сте напръскали със спрей олио.

Поднесете палачинките с мед, шоколад, сладко, плодове...

Източник: snejanaatanasov.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама