Джинджифилови палачинки


Джинджифилови палачинки
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта е идеална за всички, които обичат палачинки и джинджифил.

Необходими продукти за 12-14 броя:

180 мл мляко

150 гр брашно

60 гр масло (разтопено)

60 гр кафява захар

2 яйца

2 с.л. мед

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. сода

1/2 ч.л. сол

3/4 ч.л. смлян джинджифил

1/8 ч.л. индийско орехче

1/8 ч.л. карамфил

кленов сироп за сервиране

пудра захар за поръсване (по желание)

олио или масло за пържене на палачинките

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила. В голяма купа разбийте захарта, меда, яйцата, разтопеното масло и млякото.

Прибавете сухите съставки към получената смес и разбъркайте. Не прекалявайте с бъркането, няма проблем, ако останат малки "бабуни".

Затоплете малко олио или масло на тиган и прибавете един черпак от палачинковата смес. Разстелете с черпака, ако е необходимо, за да се получи хубава кръгла палачинка с желаната от вас дебелина. Оставете за 1-2 минути, докато ръбчетата започнат да изглеждат сухи и започнат да се появяват мехурчета. Обърнете с шпатула и оставете още 1-2 минути. Повторете процедурата с останалата смес за палачинки.

Сервирайте с кленов сироп и поръсени с пудра захар или използвайте любимите си сладка и мармалади.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама