Тази рецепта е идеална за всички, които обичат палачинки и джинджифил.
Необходими продукти за 12-14 броя:
180 мл мляко
150 гр брашно
60 гр масло (разтопено)
60 гр кафява захар
2 яйца
2 с.л. мед
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. смлян джинджифил
1/8 ч.л. индийско орехче
1/8 ч.л. карамфил
кленов сироп за сервиране
пудра захар за поръсване (по желание)
олио или масло за пържене на палачинките
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила. В голяма купа разбийте захарта, меда, яйцата, разтопеното масло и млякото.
Прибавете сухите съставки към получената смес и разбъркайте. Не прекалявайте с бъркането, няма проблем, ако останат малки "бабуни".
Затоплете малко олио или масло на тиган и прибавете един черпак от палачинковата смес. Разстелете с черпака, ако е необходимо, за да се получи хубава кръгла палачинка с желаната от вас дебелина. Оставете за 1-2 минути, докато ръбчетата започнат да изглеждат сухи и започнат да се появяват мехурчета. Обърнете с шпатула и оставете още 1-2 минути. Повторете процедурата с останалата смес за палачинки.
Сервирайте с кленов сироп и поръсени с пудра захар или използвайте любимите си сладка и мармалади.
Източник: harryandlexy.com