От тефтера на баба: Пататник


От тефтера на баба: Пататник
Снимка: iStock/Guliver

Пататникът е от онези ястия, които сякаш съхраняват родовата памет и продължават напред през годините. Вкусен и истински пататник може да хапнете най-вече в Родопите или пък да си направите сами по тази рецепта.

Необходими продукти:

1 кг картофи

3 яйца

200 гр сирене

50 гр масло

малко олио

1 глава лук

джоджен

сол

Начин на приготвяне:

Картофите се настъргват на едро. В отделен съд се разбъркват яйцата, сиренето, лука, маслото и джодженът. Прибавят се към настърганите картофи и цялата смес се изсипва в тавичка, предварително намазана с олио. Пече се на 160 градуса 40-50 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама