В сезона на крушите ви предлагаме да си направите много вкусен десерт с тях.
Необходими продукти:
3-4 круши
125 гр масло
200 гр пудра захар
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 к.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, почистваме ги от семената и ги нарязваме на тънки резенчета.
Разбиваме петнадесетина минути маслото с пудрата захар, от която сме отделили 3-4 с.л. за белтъците. Последователно прибавяме жълтъците, пресятото с бакпулвера брашно и прясното мляко. Разбиваме сместа добре, изсипваме я в намалена форма за торта и я изпичаме до златист цвят. Върху така приготвения блат нареждаме плътно резенчетата от крушите и покриваме с белтъците, които сме разбили с отделената пудра захар. Отново запичаме пая, докато белтъците порозовеят.