Едва ли има някой, който не обича пиле на грил. Толкова вкусно, толкова сочно... Но как да си го приготвим сами.
Вижте рецептата!
Необходими продукти:
1 пиле
4 супени лъжици мед
1 супена лъжица ябълков оцет
1/2 чаена чаша бира
сол
черен пипер на вкус
2 чаени лъжици сладък пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Приготвя се марина, като в купа се смесват медът, ябълковият оцет, бирата, солта, черният пипер, червеният пипер. Месото се потапя в нея. Престоява поне 2 часа на хладно.
Пилето се пече върху решетка на фурна, включена само на горен реотан на най-силна степен. Под решетката се слага тавичка, която да събира стичащата се от месото мазнина. Обръща се през 10 минути и се полива с още от марината, в която е киснало. Готово е след около 45-50 минути, когато хване хрупкава коричка.