Невероятно вкусен бадемов тарт с праскови


Невероятно вкусен бадемов тарт с праскови
Снимка: vkusnoteka.bg

Хрупкав бадемов, маслен блат, топящата се в устата бадемова плънка и нежни праскови.

Необходими продукти:

120 г брашно

80 г бадемово брашно

1/3 ч.ч. захар

щипка сол

125 г студено масло

1 жълтък

продукти за плънката:

100 г бадемово брашно

90 г захар

1 ч.л. бадемов екстракт

100 г меко масло

2 яйца

2 буркана компот от праскови

сладко от праскови или кайсии за глазиране

Начин на приготвяне:

Отцедете плода в компота. Нарежете прасковите на филии. Сложете ги в купа и ги подсушете с хартия.

Сложете в купа двата вида брашно, кристалната захар, щипка сол и разбъркайте. Добавете нарязано на кубчета студено масло и един жълтък и претрийте с ръце, докато получите маслени трохи, които можете да съберете в топка тесто.

Увийте го във фолио и го охладете за половин час в хладилник.

Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен нагревател.

Поръсете плота с брашно и разточете леко тестото с точилка. Прехвърлете го във форма за тарт и го разпределете с ръце по дъното и стените. Тестото е малко по-ронливо, заради бадемовото брашно, затова си помогнете с ръце. Надупчете го с вилица и печете за 15 минути.

Охладете леко.

В купа сложете бадемовото брашно, захарта, мекото масло, бадемовия екстракт и 2 яйца. Разбийте с миксер до пухкав крем.

Излейте крема върху основата на тарта и заравнете.

Подредете прасковите отгоре и печете тарта 30 минути до готовност. Глазирайте прасковите със сладко от праскови или кайсии с помощта на четка.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама