Вижте как да си приготвите този вкусен и засищащ омлет.
Необходими продукти:
5 яйца
няколко лентички бекон
2 картофа
3 с. л. прясно мляко
1 с. л. ситно нарязан зелен лук
1 с. л. олио
сол на вкус
черен пипер
Вижте още: Топят се в устата: Крехки свински ребърца
Начин на приготвяне:
Пуснете фурната на 180 градуса да се загрее.
През това време нарежете бекона и картофите. В тиган, подходящ и за фурна, запържете бекона до златисто и хрупкаво, а после в същата мазнина запържете и картофите до готовност.
Овкусете ги със сол и смлян черен пипер. Извадете картофите и ги смесете с разбитите яйца, млякото, 1/4 ч.л. сол и 1/4 ч.л. смлян черен пипер в купа.
В тигана сложете 1 с.л. олио и добавете от сместа, след което наредете бекона и картофите, поръсете със зеления лук. Сложете тигана във фурната до готовност на яйцата.
Да ви е сладко!