Ако искате да поглезете себе си и близките си с оригинална, вкусна и обилна закуска, направена от продукти, които винаги са на разположение, омлетът с картофи е добър вариант. Приготвянето му е бързо и лесно, а резултатът определено ще ви очарова.
Ето какви са необходимите продукти:
яйца - 3 бр.
картофи - 300 гр
олио - 30 мл
зелен лук - 1 връзка
сол на вкус
Етапи в изпълнението на рецептата:
Обелете картофите и ги настържете на ренде. Ако те са пресни, ще отделят повече сок. Необходимо е той да бъде премахнат. Просто притиснете настърганата маса между дланите си и излишният сок ще бъде отстранен.
Прибавете сол към картофите и ги сложете в тиган, в който предварително сте поставили малко олио. Картофите се прибавят след загряване на мазнината. Оставете ги на котлона за около 3-5 минути. През това време ги разбърквайте периодично.
Нарежете на ситно зеления лук.
Счупете яйцата в купа. Добавете малко сол и зеления лук към тях.
Разбийте яйцата.
С помощта на шпатула разпределете картофите равномерно в тигана.
Върху тях изсипете разбитите яйца.
Поставете капак върху тигана и оставете омлета за 3-5 минути.
След това махнете капака и обърнете омлета. Оставете го още 2-3 минути на котлона.
Поднесете готовия омлет с картофения слой надолу.