Кой не обича бухтички? А спомняте ли си, когато бяхте малки как баба ви често приготвяше за закуска топли, вкусни бухти, гарнирани с домашно сладко? Е, нека си припомним рецептата!
Необходими продукти:
2 яйца
½ чаена чаша кисело мляко
8 с.л. брашно
1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
Вземете дълбока купа, в която да разбиете яйцата. Към тях прибавете киселото мляко, брашното и бакпулвера. Бъркате, докато не се получи рядко тесто.
Вземете дълбок тиган и го напълнете с минимум 4 пръста олио. Имайте предвид, че бухтичките се пържат в много и силно нагрята мазнина. Те се приготвят за кратко време и е добре да бъдете около котлона, така че да не загорят.
Сместа се излива в сгорещеното олио с помощта на чаена лъжица. Получават се малки хапки с хрупкава коричка и пухкава сърцевина.
Бухтичките могат да се гарнират с мед, сладко, пудра захар, течен шоколад, сирене или друго, с което предпочитате да ги похапвате.
Да ви е сладко!