Най-вкусната коледна пуйка


Най-вкусната коледна пуйка
Снимка: iStock

На празничната трапеза сложете нещо вкусно, което да зарадва гостите ви. Предлагаме ви тази чудесна рецепта, подходяща за Коледа:

Необходими продукти:

една голяма пуйка (около 3-4 кг)

300 г нарязан бекон

2 кг кисело зеле

100 мл олио или зехтин

1 глава чесън

150 г домати

лук

1 с.л. червен пипер

дафинов лист, сол и черен пипер на вкус

Вижте още: Уникално вкусни: Зелеви сарми в гювеч

Начин на приготвяне:

Зелето трябва да се обезсоли в хладка вода. Измиваме пуйката, осоляваме я отвътре и я зашиваме в задната част. Беконът трябва да се закрепи върху пуйката с помощта на клечки за зъби. Така месото става сочно и много вкусно.

Поставяме отстрани в тавата около пуйката лука, нарязаното зеле, червения пипер, дафиновия лист, обелените скилидки чесън и доматите.

Сипваме в тавата около 200 мл вода и олиото. Печем до хрупкавост, след което сваляме бекона от пуйката, нарязваме го и смесваме със зелето в тавата.

Отново поставяме пуйката във фурната и печем до готовност. 

Да ви е сладко! 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама