Получените малки кексчета с тиква са изключително сочни и много ароматни, като напомнят малки понички. Вкусът им е плътен и богат, от една страна от тиквата и добавените подправки, от друга от невероятния кленов сироп.
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша кленов сироп
1/2 чаена чаша тиква пюре
1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица канела
1/4 чаена лъжица индийско орехче
1/4 чаена чаша олио
За овалване
1/4 чаена чаша захар
4 супени лъжици краве масло или кокосово масло
1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за сочни мъфини с тиква и кленов сироп е подготовката на продуктите. Тиквата трябва да е добре сварена, най-добре на пара и пюрирана. Разбърквате охладеното пюре от тиква, заедно с олиото и кленовия сироп. В друг съд пресявате брашното с бакпулвера и подправките.
При непрекъснато бъркане добавяте малко по малко сместа с брашното към течната смес до получаване на хомогенна смес. Най-добре е да почете мъфините с тиква и кленов сироп в силиконова форма за мъфини, която сте намазали с малко количество мазнина. Пълните гнездата на формата за мъфини на ⅔ от обема им, за да не прелеят по време на печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути, като проверите дали са готови като ги бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, то кексчетата с тиква и кленов сироп са готови.
Третата стъпка от рецептата за сочни мъфини с тиква и кленов сироп е по желание. Тя се състои в овалването на мъфините. В чиния разбърквате захарта и канелата. Ако искате вашите мъфини да са напълно веган и да не съдържат никакви животински продукти трябва може да използвате кокосово масло, в противен случай може да ползвате краве масло. Стопявате маслото и намазвате изпечените мъфини с него, след което ги овалвате в захарта.
Източник: supichka.com