Мариновани гъби: Вкусна и бърза рецепта


Мариновани гъби: Вкусна и бърза рецепта
Снимка: iStock

Тази рецепта за мариновани гъби е не само бърза и лесна за приготвяне, но и пълна с вкус, което я прави идеална добавка към всяко ястие.

Необходими продукти за маринованите гъби:

1 кг дребни гъби (като печурки)

4 скилидки чесън, нарязани

3 дафинови листа

1 супена лъжица черен пипер на зърна

1/2 супена лъжица семена от кориандър

1 супена лъжица захар

1 супена лъжица сол

2 супени лъжици растително масло

3 супени лъжици ябълков оцет

50 мл вода

1 глава червен лук, нарязан на ситно

пресен магданоз, нарязан

Вижте още: Гъбена каша от тефтера на баба

Начин на приготвяне:

Започнете с щателно почистване на гъбите. Ако стъблата са дълги, отрежете ги, за да сте сигурни, че са еднакви по размер. Това помага на гъбите да се сготвят равномерно и да поемат по-добре маринатата.

В голяма тенджера смесете гъбите, нарязания чесън, дафиновите листа, зърната черен пипер, зърната кориандър, захарта, солта, растителното масло, ябълковия оцет и водата. Тези съставки създават ароматна основа за гъбите.

Поставете съда на среден огън и оставете сместа да заври. След като заври, намалете котлона и оставете гъбите да се варят 5 минути. Разбърквайте от време на време, за да сте сигурни, че всички гъби са равномерно покрити и се готвят правилно.

След 5 минути свалете тенджерата от котлона и оставете гъбите да се охладят в течността за няколко минути. Тази стъпка позволява на гъбите да поемат повече от вкуса на марината.

Добавете тънко нарязания червен лук в тенджерата и разбъркайте добре. Лукът ще придаде приятна хрупкавост и допълнителен вкус на маринованите гъби. Прехвърлете гъбите и лука в съд, поръсете с наситнен пресен магданоз и ги оставете да се мариноват в хладилник за 1-2 часа преди сервиране. Колкото по-дълго се мариноват, толкова по-интензивни ще бъдат вкусовете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама