Пай с кайсии


Пай с кайсии

Зехтинът широко се използва в италианската кухня и в сладки печива. Придава деликатна нотка и апетитност на сладкишите, също така и не позволява да изсъхнат, а да останат леко по-влажни като текстура. Кайсиите придават приятна свежест и киселинност на финала.

Необходими продукти:

170 г пудра захар

кората от един лимон

230 мл. прясно мляко

100 мл. зехтин

1 капачка коняк

ванилова есенция

2 яйца

1 ч.ч. бяло брашно

1 ч.ч. брашно от лимец

1 ч.л. бакпулвер

500 г пресни кайсии

1 с.л. кристална захар за поръсване

за поднасяне:

пудра захар

крема сирене

мед

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Сложете пудрата захар, лимоновата кора и прясното мляко в малка касерола на слаб огън на котлона. Млякото не бива да завира. Разбъркайте до пълно стопяване на захарта. Отстранете от котлона и добавете зехтина, коняка и ваниловата есенция. Охладете сместа.

Добавете леко разбитите яйца и брашното с разбъркан бакпулвер в него. Разбъркайте сместа с миксер до хомогенност.

Покрийте тава с размери 20:30 см. с хартия за печене и изсипете сместа. Нарежете кайсиите на половинки и след това на четвъртинки и ги подредете отгоре. Поръсете кайсиите с кристална захар и печете пая 30-35 минути до готовност, докато клечка, забодена в пая излезе суха.

Охладете и поднесете с купичка крема сирене и мед.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама