Лесно и вкусно: Запечен спанак с яйца и сирене


Лесно и вкусно: Запечен спанак с яйца и сирене
Снимка: iStock

В сезона на спанака ви предлагаме една изключително лесна рецепта, която трябва да опитате.  A ТУК можете да научите 10 причини защо по-често да си хапвате този зеленолистен зеленчук. 

Необходими продукти:

1,2 кг пресен спанак

100 мл олио

50 г краве масло

200 г сирене

100 г пресен лук

2 яйца

30 г брашно

200 мл прясно мляко

250 г кисело мляко

50 г кашкавал

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът и спанакът се почистват и измиват, нарязват се и се задушават в олиото до омекване, след което се разбъркват с настърганото сирене и 2/3 от предварително приготвения бешамелов сос. Сместа се изсипва в намазана с масло тава и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до зачервяване. Залива се с останалата 1/3 от бешамеловия сос, настъргва се кашкавал и се допича, общо около 30-40 минути. Готовото ястие се поднася с киселото мляко.

Приготвяне на бешамеловия сос:

Брашното се запържва леко в маслото и се разрежда с прясното мляко (трябва да е топло), след което се прибавя при непрекъснато разбъркване разбитите яйца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама