Хубавото е, че тези ореховки не съдържат брашно, имат съвсем малко захар и не се ползва миксер за приготвянето им. Хрупкави отвън и мекички отвътре.
Необходими продукти:
300 г сурови орехи
белтък от 1 голямо яйце (L размер)
60 г кафява захар
1/2 ч.л. канела
ванилен екстракт
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Почистете внимателно орехите и ги смелете на по-едро. В купа сложете белтъка, добавете захарта и го разбийте на ръка, с бъркалка, докато стане на гъста смес. Не е необходимо да ползвате миксер.
Сложете подправките - ванилия и канела и на финала добавете орехите. Разбъркайте добре.
Покрийте тава с хартия за печене и леко я намажете с масло.
Загребете с чаена лъжица от сместа и оформете ореховка в тавата. По същия начин направете и останалите ореховки.
Печете на 200 градуса 13 минути, след това охладете.
Източник: vkusnoteka.bg