Лесни ореховки


Лесни ореховки
Снимка: vkusnoteka.bg

Хубавото е, че тези ореховки не съдържат брашно, имат съвсем малко захар и не се ползва миксер за приготвянето им. Хрупкави отвън и мекички отвътре.

Необходими продукти:

300 г сурови орехи

белтък от 1 голямо яйце (L размер)

60 г кафява захар

1/2 ч.л. канела

ванилен екстракт

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Почистете внимателно орехите и ги смелете на по-едро. В купа сложете белтъка, добавете захарта и го разбийте на ръка, с бъркалка, докато стане на гъста смес. Не е необходимо да ползвате миксер.

Сложете подправките - ванилия и канела и на финала добавете орехите. Разбъркайте добре.

Покрийте тава с хартия за печене и леко я намажете с масло.

Загребете с чаена лъжица от сместа и оформете ореховка в тавата. По същия начин направете и останалите ореховки.

Печете на 200 градуса 13 минути, след това охладете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама