Домашни целувки


Домашни целувки
Снимка: harryandlexy.com

Целувката е една ефирна класика на сладкарската сцена. В по-западния свят тя е известна като меренг. До началото на 19 век целувките са се оформяли просто с лъжица. Днешната си най-разпространена форма те дължат на френския готвач Антоан Карем, а целувченото "тесто" е в основата на известни десерти като торта Павлова, италианските бисквитки Амарети и френските макарони.

Необходими продукти:

150 гр захар

2 белтъка

3-4 капки лимонов сок

1 пакетче ванилия

1/2 ч.л. сос тартар

сладкарска боя (пожелание)

Начин на приготвяне:

Отделете внимателно белтъците от жълтъците. Разбийте на сняг белтъците (с миксер или в кухненски робот). Добавете лимоновия сок.

Прибавяйте по малко захарта, в която сте сипали ванилията и соса тартар.

Бъркайте, докато получите гъста, лека и твърда пяна.

Разделете пяната в купички и оцветете с малко боя за храна.

Пуснете фурната да се загрява на 90°С. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Извадете пош и му сложете избрания от вас накрайник – например широка звезда.

Пресипете единия цвят пяна в поша и оформете малки целувки, като оставяте разстояние между тях. Повторете и с останалите цветове.

Пъхнете тавата във фурната. Оставете целувките да изсъхнат вътре за около 4 часа. Изключете печката и оставете за още 10 минути вътре. Извадете тавата и изчакайте до пълно изстиване, преди да отлепите целувките от хартията.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама