Леща с агнешко


Леща с агнешко

Агнешкото месо отлично си подхожда с различни варива. За да не стане прекалено мазно ястието, използвайте обезкостен агнешки бут, нарязан на хапки.

Необходими продукти:

750 грама агнешко месо обезкостен бут

1 ч.ч. леща

1 с.л. сушени зеленчуци на прах

1 ч.л. лют червен пипер

1-2 скилидки чесън

1 домат

черен пипер на вкус

сол на вкус

2 с.л. зехтин

3-4 ч.ч. зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се нарязва на парчета (едри хапки) и се запържва до златисто в предварително загретия зехтин; прибавя се чесъна. Поръсва се с черен пипер и сол и се прехвърля в гювеч.

Добавя се около 1 ч.ч. зеленчуков бульон и се пече 30 минути на 200 градуса и след това около 1 час и 15 минути на 150 градуса. При необходимост се добавя още бульон или вода.

Лещата се сварява до полу готовност в бульона, добавят се подправките и настъргания домат.

Прехвърля се в гювеча с агнешкото месо и се пече още 15 минути или докато се посгъсти.

Ястието се поднася топло.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама