Агнешкото месо отлично си подхожда с различни варива. За да не стане прекалено мазно ястието, използвайте обезкостен агнешки бут, нарязан на хапки.
Необходими продукти:
750 грама агнешко месо обезкостен бут
1 ч.ч. леща
1 с.л. сушени зеленчуци на прах
1 ч.л. лют червен пипер
1-2 скилидки чесън
1 домат
черен пипер на вкус
сол на вкус
2 с.л. зехтин
3-4 ч.ч. зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Агнешкото месо се нарязва на парчета (едри хапки) и се запържва до златисто в предварително загретия зехтин; прибавя се чесъна. Поръсва се с черен пипер и сол и се прехвърля в гювеч.
Добавя се около 1 ч.ч. зеленчуков бульон и се пече 30 минути на 200 градуса и след това около 1 час и 15 минути на 150 градуса. При необходимост се добавя още бульон или вода.
Лещата се сварява до полу готовност в бульона, добавят се подправките и настъргания домат.
Прехвърля се в гювеча с агнешкото месо и се пече още 15 минути или докато се посгъсти.
Ястието се поднася топло.
Източник: merudia.bg