Един вкусен и здравословен десерт, с който спокойно може да прегрешите.
Необходими продукти:
150 гр микс овесени + ечемични + пшенични ядки
15 сочни обезкостени фурми
2-3 сушени смокини
3 банана
1 яйце
150 гр кашу
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто за минимум 2 часа. Отцедете водата и измийте ядките добре.
Включете фурната да се загрява на 180 градуса.
С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот пасирайте бананите, заедно с фурмите, яйцето и ядките Lagarone.
Добавете ядките кашу към горната смес и разбъркайте на ръка.
Изсипете сместа във форма по избор.
Нарежете смокините на шайби и ги наредете върху сместа.
Печете кекса на 180 градуса с вентилатор за около 45 минути. При нужда, покрийте кекса с лист хартия, за да не изгори горната част, и допечете.
Оставете кекса да се охлади напълно и го нарежете внимателно.
Източник: foodieboulevard.com