Сочен бананов кекс с кашу без брашно и захар


Сочен бананов кекс с кашу без брашно и захар

Един вкусен и здравословен десерт, с който спокойно може да прегрешите.

Необходими продукти:

150 гр микс овесени + ечемични + пшенични ядки

15 сочни обезкостени фурми

2-3 сушени смокини

3 банана

1 яйце

150 гр кашу

Начин на приготвяне:

Накиснете кашуто за минимум 2 часа. Отцедете водата и измийте ядките добре.

Включете фурната да се загрява на 180 градуса.

С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот пасирайте бананите, заедно с фурмите, яйцето и ядките Lagarone.

Добавете ядките кашу към горната смес и разбъркайте на ръка.

Изсипете сместа във форма по избор.

Нарежете смокините на шайби и ги наредете върху сместа.

Печете кекса на 180 градуса с вентилатор за около 45 минути. При нужда, покрийте кекса с лист хартия, за да не изгори горната част, и допечете.

Оставете кекса да се охлади напълно и го нарежете внимателно.

Източник: foodieboulevard.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама