Лазаня с патладжани


Лазаня с патладжани
Снимка: iStock/Guliver

За любителите на лазаня - една рецепта с патладжани.

Необходими продукти:

250 гр кори за лазаня

2 патладжана

250 гр домати от консерва

2 скилидки чесън

1/2 глава лук, нарязана на ситно

босилек

за соса бешамел:

2 с.л. зехтин

2 с.л. брашно

400 мл прясно мляко

100 моцарела

2 с.л. пармезан

Начин на приготвяне:

Корите за лазаня се пускат във вряща вода за 3-4 минути, за да поомекнат. Пускат се една по една, за да не залепнат.

Патладжаните се нарязват на кръгчета и се осоляват, за да пуснат горчивия си сок. След около 20 минути се изплакват и се задушават заедно с чесъна и лука в малко зехтин. Щом поомекнат, се добавят доматите, босилека, нарязан на ситно, сол и черен пипер.

Приготвя се сос бешамел, като се запържва брашното в зехтин. След това се добавя млякото на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Накрая се добавят настърганата на ситно моцарела и пармезан.

В тава се нареждат пластовете лазаня, като между всеки два реда се редува плънка от патладжани и сос бешамел. Накрая се завършва с бешамел и се пече 20-30 минути на 170 градуса, докато заливката получи хубав златист цвят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама