Червена вегетарианска лазаня


Червена вегетарианска лазаня
Снимка: harryandlexy.com

Обичаме лазаня, а тази рецепта определено ще ви хареса.

Необходими продукти:

500 гр доматено пюре

300 – 400 гр кори за лазаня (зависи от големината на тавата, в която ще печете)

250 гр печурки

125 гр сметана за готвене

2 големи камби

2 големи тиквички

3 скилидки чесън

2 с.л. олио

1 глава лук

1 ч.л. босилек

1 ч.л. чубрица

1/4 ч.л. черен пипер

сол

за соса:

100 гр крема сирене за мазане

50 гр сметана за готвене

50 гр настърган кашкавал гауда

2 с.л. доматен концентрат

1/2 ч.л. босилек

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете на ситно тиквичките, чушките и гъбките.

Накълцайте лука и чесъна. Загрейте в тиган олиото. Запържете ги леко.

Прибавете зеленчуците, посолете ги на вкус, разбъркайте, захлупете и оставете за 10-ина минути да се задушат.

Добавете доматеното пюре, сметаната за готвене и подправките. Разбъркайте, опитайте и добавете сол, ако има нужда.

Пригответе си тава за печене. Пуснете печката на 180ºC да се загрява. Лазанята започва да се реди първо с плънката. Сипете 2-3 черпака от сместа. Разстелете я по цялото дъно. Наредете отгоре корите. Повтаряйте, докато ви свърши плънката. Завършете с кори.

В купа сложете крема сиренето, сметаната, доматения концентрат и босилека. Разбъркайте добре.

 

Изсипете върху лазанята и размажете равномерно.

Поръсете отгоре с настъргания кашкавал и пъхнете във фурната. Пече се около 40 минути.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама