Обичаме лазаня, а тази рецепта определено ще ви хареса.
Необходими продукти:
500 гр доматено пюре
300 – 400 гр кори за лазаня (зависи от големината на тавата, в която ще печете)
250 гр печурки
125 гр сметана за готвене
2 големи камби
2 големи тиквички
3 скилидки чесън
2 с.л. олио
1 глава лук
1 ч.л. босилек
1 ч.л. чубрица
1/4 ч.л. черен пипер
сол
за соса:
100 гр крема сирене за мазане
50 гр сметана за готвене
50 гр настърган кашкавал гауда
2 с.л. доматен концентрат
1/2 ч.л. босилек
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете на ситно тиквичките, чушките и гъбките.
Накълцайте лука и чесъна. Загрейте в тиган олиото. Запържете ги леко.
Прибавете зеленчуците, посолете ги на вкус, разбъркайте, захлупете и оставете за 10-ина минути да се задушат.
Добавете доматеното пюре, сметаната за готвене и подправките. Разбъркайте, опитайте и добавете сол, ако има нужда.
Пригответе си тава за печене. Пуснете печката на 180ºC да се загрява. Лазанята започва да се реди първо с плънката. Сипете 2-3 черпака от сместа. Разстелете я по цялото дъно. Наредете отгоре корите. Повтаряйте, докато ви свърши плънката. Завършете с кори.
В купа сложете крема сиренето, сметаната, доматения концентрат и босилека. Разбъркайте добре.
Изсипете върху лазанята и размажете равномерно.
Поръсете отгоре с настъргания кашкавал и пъхнете във фурната. Пече се около 40 минути.
Източник: harryandlexy.com