Една по-интересна и здравословна рецепта за кюфтета - със свинско, лимец и маслини.
Ако овесените ядки в уравнението не ви допадат – заменете с брашно, оризови ядки, овесени трици или всеки друг "сух" продукт, който ползвате при печива.
Необходими продукти:
500 гр свинска кайма
50 гр маслини без костилка (зелени)
50 гр мариновани сушени домати
50 гр овесени ядки
100 гр разпукан лимец за готвене
1 ч.л. риган
3 с.л. сушен лук или 1 глава пресен
Начин на приготвяне:
Сварете лимеца за 10-тина минути.
Загрейте фурната на 160 градуса с горен и долен реотан.
Нарежете маслините на шайби, а сушените домати – на жулиени.
Разбъркайте всички продукти до пълно хомогенизиране.
Застелете тавичка с хартия за печене, оформете кюфтенца с желаните размери и ги разположете върху хартията.
Печете кюфтенцата до придобиване на златиста коричка (около 20-25 минути).
Поднесете кюфтенцата с гарнитура по желание.
Източник: foodieboulevard.com