Kюфтета с аншоа в бял сос


Kюфтета с аншоа в бял сос

Някои галено ги наричат „клопсчета“, но на практика това е рецепта за кьонигсберски кюфтенца, които се предлагат в Германия. Истината е, че на пръв поглед нито аншоата, нито каперсите ги свързвам с немската кухня, но резултатът е приятен и ви препоръчвам да пробвате тази рецепта за немските кюфтета. 

Необходими продукти:

600 грама кайма телешка

4 филета аншоа

2 глави стар лук

1 филия хляб стар

2 броя яйце

5-6 стръка магданоз

1 ч.л. горчица

черен пипер на вкус

200 мл прясно мляко

50 грама масло

2 броя дафинов лист

1 с.л. каперси

5 зърна бахар

150 мл бяло вино

2 с.л. лимонов сок прясно изцеден

сол на вкус

2 ч.ч. зеленчуков бульон

75 грама брашно

Начин на приготвяне:

Аншоата се нарязва на ситно и заедно с 1 глава нарязан лук и 1 яйце се прибавят към каймата. Прибавя се сол, смлян черен пипер (на вкус), магданоз, накиснатия и отцеден хляб и горчицата.

Оформят се малки кюфтенца. През това време зелечнуковият бульон се загрява, в него се слага една цяла глава лук, дафиновия лист, бахара, черен пипер на зърна, малко сол и виното. Щом заври, котлонът се намаля и се пускат кюфтенцата. (ако сместа ври – възможно е кюфтетата да се разпаднат, затова трябва огънят да е слаб).

Кюфтенцата се оставят в бульона около 20-25 минути.

Маслото се разтопява и в него се запържва около 75 грама брашно. Постепенно се прибавя млякото с 1 разбит жълтък в него и прецедения бульон от кюфтетата. Добавя се лимоновият сок и каперсите и след това се слагат кюфтенцата.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама