Кюфтенца с доматен сос, ориз и Пармезан


Кюфтенца с доматен сос, ориз и Пармезан
Снимка: vkusnoteka.bg

Ако обичате кюфтета, пробвайте тази рецепта.

Необходими продукти:

за кюфтенцата:

700 г кайма смес

1 яйце

1 глава лук

3 скилидки чесън

връзка магданоз

шепа босилек

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

сол

1 ч.л. едрозърнеста горчица

брашно за овалване

30 мл зехтин

за доматения сос:

200 мл доматен сос

1 глава лук

2 скилидки чесън

черен пипер

сол

шепа босилек

за ориз пилаф:

1 ч.ч. ориз (200 г)

30 г масло

2 и 1/4 ч.ч. домашен, пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Омесете каймата и оформете с леко навлажнени ръце топчета с големина на мандарина.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете от всички страни в тиган с малко зехтин. Извадете ги в чиния с капак.

За доматения сос:

Задушете в същия тиган ситно нарязани лук и чесън с малко зехтин. Налейте доматения сос. Подправете със сол и мерен пипер, както и малко босилек. Кипнете и гответе на бавен огън около 15 минути, докато леко ср редуцира. Върнете в соса кюфтенцата. Гответе още 5 минути.

За ориза:

Измийте ориза. Отцедете го.

Стопете бучка масло в тенджерата и сложете ориза. Бъркайте енергично, докато кристализира и стане стъклен. Налейте 2 и 1/4 ч.ч. домашен пилешки бульон. Подправете с черен пипер и половин лъжичка сол. Разбъркайте, намалете на минимум и затворете капака. Готов е след 15-20 минути, когато на повърхността се появят кратерчета. Опитайте.

Поднесете ястието като сложите ориз в чинията, отгоре върху ориза няколко кюфтенца с доматен сос и настържете Пармезан за разкош. Декорирайте със стрък свеж босилек.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама