Сьомга в бял сос


Сьомга в бял сос
Снимка: iStock/Gulier

Рибата е една от най-предпочитаните храни през лятото. Освен това, тя е много полезна за организма ни. Днес ще ви представим една интересна рецепта за сьомга в бял сос.

Необходими продукти:

4 филета по 150 грама всяко

1/4 чаша брашно

3 супени лъжици зехтин

сол и черен пипер на вкус

 

4 средно големи скилидки чесън, начукани

1 чаша рибен бульон

1/3 чаша сухо бяло вино

1-2 чаени лъжици чаревично брашно

3-4 супени лъжици пресен лимонов сок

2-3 супени лъжици каперси, предварително изплакнати

1/2 чаша прясно мляко

 

2-4 супени лъжици нарязан магданоз

лимонови резенчета за сервиране

Начин на приготвяне:

Овкусете парчетата сьомга със сол и пипер на вкус, след което ги оваляйте в брашно. Загрейте зехтина в тиган и сложете вътре парчетата, като ги пържете до златисто (хубаво е в средата да остане леко розова) - по 4-5 минути от всяка страна. През това време в друг съд направете соса, като смесите всички останали съставки и изчакайте да кипне, трябва да бъде със средна гъстота. Накрая полейте рибата със соса.

Сервирайте рибата топла със свежа салата или пресни изпечени картофи. Поръсете с нарязан магданоз и украсете с резенчета лимон.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама