Рибата е една от най-предпочитаните храни през лятото. Освен това, тя е много полезна за организма ни. Днес ще ви представим една интересна рецепта за сьомга в бял сос.
Необходими продукти:
4 филета по 150 грама всяко
1/4 чаша брашно
3 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
4 средно големи скилидки чесън, начукани
1 чаша рибен бульон
1/3 чаша сухо бяло вино
1-2 чаени лъжици чаревично брашно
3-4 супени лъжици пресен лимонов сок
2-3 супени лъжици каперси, предварително изплакнати
1/2 чаша прясно мляко
2-4 супени лъжици нарязан магданоз
лимонови резенчета за сервиране
Начин на приготвяне:
Овкусете парчетата сьомга със сол и пипер на вкус, след което ги оваляйте в брашно. Загрейте зехтина в тиган и сложете вътре парчетата, като ги пържете до златисто (хубаво е в средата да остане леко розова) - по 4-5 минути от всяка страна. През това време в друг съд направете соса, като смесите всички останали съставки и изчакайте да кипне, трябва да бъде със средна гъстота. Накрая полейте рибата със соса.
Сервирайте рибата топла със свежа салата или пресни изпечени картофи. Поръсете с нарязан магданоз и украсете с резенчета лимон.
Да ви е сладко!