Коледен джиджифилов сладкиш


Коледен джиджифилов сладкиш
Снимка: polka_dot_kitchen

Коледа е празник с много специален дух. И няма как да отречем, че част от топлината и уюта идват от горещия шоколад и вкусните лакомства. Днес ви предлагаме рецепта именно за такова от нашата приятелка polka_dot_kitchen. А най-хубавото – приготвя се повече от лесно, само следвайте стъпките по-долу.

Необходими продукти за една продълговата тава за кекс/козунак:

2 яйца на стайна температура

4 с.л. тъмна захар

4 с.л. кафява нерафинирана или кокосова захар

2 с.л. агаве

1 ч.л. ванилия

4 с.л. масло

7 с.л. (около 70-80 г брашно) от лимец или обикновено бяло брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. канела

1,5 ч.л. джинджифил

1/2 ч.л. индийско орехче

1/3 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

На средно нагорещен котлон разтопете маслото и го разбърквайте леко, докато не придобие тъмно златен цвят. Пресипете внимателно в чаша като внимавате в чашата да не попадне прегорялата лактоза от дъното и оставете 2-5 мин. да се охлади.

Загрейте фурната на 180 градуса без вентилатор.

Разбийте с миксер двете яйца със захарта докато придобият пухкава текстура.

Добавете към тях ванилията, агавето и всички подправки.

Смесете брашното, бакпулвера и солта и поетапно ги добавяйте към мократа смес.

Добавяйте на тънка струйка маслото в сместа при постоянно бъркане.

Сложете хартия в продълговата тавичка и изсипете сместа.

Печете между 25 и 35 мин. или докато отвън хлябът има лека коричка и вътре сместа е пухкава, но не оставя следи по забучено в нея шишче или клечка за зъби.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама