Ако обичате картофени кюфтета, но досега не сте попадали на подходящата рецепта, на правилното място сте.
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 гр сирене
1 глава лук
връзка пресен копър
4 яйца - 2 за сместа и 2 за панировката
сол
черен пипер - половин чаена лъжичка
чесън на прах - половин чаена лъжичка
100 грама брашно и 150 грама галета за панировката
олио за пържене на кюфтетата
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и ги сварете в подсолена вода без да ги белите и режете.
След като изстинат ги обелете.
След това ги намачкайте с преса за картофи или ги настържете на едро ренде. В никакъв случай не използвайте пасатор. Сместа за картофените кюфтета не трябва да е напълно хомогенна.
Нарежете копъра и лука на ситно. Прибавете ги към картофите.
Разбийте двете яйца и също ги прибавете към сместа.
Добавете брашното, солта, черния пипер и чесъна на прах.
Натрошете сиренето и го добавете към сместа. Разбъркайте.
Оформете кюфтетата от сместа. Може да ги оставите 10 минути в хладилник.
Първо оваляйте кюфтетата в брашното, а след това в яйцата и накрая в галетата.
Пържете ги на умерен огън в предварително загрята мазнина.
Готовите кюфтета са идеална гарнитура към любимите ви пържоли. Може да ги консумирате и като самостоятелно ястие. Поднесете ги със зеленчукова салата.
Добър апетит!