Необходими продукти:
1/2 кг пилешко филе
250 г кисели краставички
250 мл готварска сметана
150 г гъби
2 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер
сол - на вкус
Вижте още: Лесни и вкусни шницели - топят се в устата
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе и киселите краставички се нарязват на тънки ивички. Гъбите се почиства и се нарязват на полумесеци.
Пилето се запържва до златисто в олио и се овкусява със сол и черен пипер. Когато е готово, към него се добавят гъбите и киселите краставички. Когато гъбите се задушат, ястието се оставя да къкри на котлона за още три минути. Накрая се добавя течната готварска сметана (250 мл). Разбърква се, докато течността се сгъсти.