Ако обичате пилешко месо и сирена, тази рецепта е идеална за вас.
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
300 г гъби
200 г заквасена сметана
4-5 парченца топено сирене
100 г настърган кашкавал
олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на ивици и се запържва заедно с измитите и нарязани гъби. След 5 минути добавете сметаната. Разбъркайте.
Настържете кашкавала. Когато месото е почти готово, го преместете в огнеупорна тава. Изсипете го заедно с гъбите и сметаната. Може да добавите кисели краставички.
Нарежете топените сиренца на парченца и разпределете върху месото. Най-отгоре поръсете с настъргания кашкавал. Печете на силна фурна до запичане на кашкавала.
Може да разпределите сместа за печене и в малки огнеупорни съдове, тогава сложете по едно парче топено сирене във всяка.