Обичате да си хапвате пилешки хапки, но не искате да са пържени? Тази рецепта е за вас. Ако я следвате, ще станат хрупкави и по-малко калорични.
Необходими продукти:
700 г пилешки гърди, нарязани на малки парчета
1 чаша бадемово брашно
1/4 чаша настърган пармезан
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 чаена лъжичка лук на прах
1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
1/4 ч. л. лют червен пипер по желание
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1/2 чаена лъжичка сол
1 голямо яйце
2 супени лъжици заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. В подходяща тава сложете хартия за печене.
Разбийте яйцето и сметаната. В голяма купа добавете парчетата пиле и изсипете яйчената смес. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно.
Смесете бадемовото брашно, настъргания пармезан и всички подправки в отделна плитка купа или чиния. Хубаво оваляйте всяка хапка в бадемовото брашно и я поставете в тавата.
Печете в предварително загрятата фурна за 18-20 минути, като обърнете по средата на времето
Сервирайте с любимия си сос и свежа салата.