Ако спазвате кето диета или пък просто искате да хапнете нисковъглехидратни крекери, тази рецепта е за вас.
Необходими продукти:
1 чаша бадемово брашно
1 чаша настъргано сирене чедър (или кашкавал)
1/4 чаена лъжичка сол
1-2 супени лъжици вода
нигела или сусам по желание
Вижте още: Тази рецепта за домашни гевреци е хит в интернет
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180C.
Във високоскоростен блендер или кухненски робот сложете бадемовото брашно, настъргания чедър/кашкавал, сол и разбъркайте добре, докато стане тесто. Ако е твърде ронливо, добавете една-две супени лъжици хладка вода.
Постелете хартия за печене върху равна кухненска повърхност. Прехвърлете тестото върху нея и поставете друг лист отгоре. Натиснете тестото, преди да го разточите с точилка, до около 3 см дебелина. С помощта на нож нарежете на квадрати. Прехвърлете нарязаните крекери в тава, покрита с хартия за печене. По желание може да ги поръсите със сусам или нигела. Печете 12 минути, като обърнете по средата. Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно.