Вкусно предложение за закуска и към следобедното кафе или чай.
Необходими продукти:
3 малки яйца
200 гр кашкавал
100 гр филе/шунка/бут по избор
2-3 едри печурки
50 гр грах
1/2 ч.ч. кисело мляко
2 ч.л. сода бикарбонат
1 1/3 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. зехтин за готвене
чери домати, корнишони и рукола за декорация по желание
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбъркват и към тях се добавя киселото мляко с предварително разтворената в него сода и всичко се разбърква.
Зехтинът се добавя към горната смес и също се разбърква.
Печурките се измиват и нарязват на ситно.
Кашкавалът се настъргва.
Шунката се нарязва на ситно и заедно с гъбите, кашкавала и граха се добавя към останалата смес. Всичко се разбърква до хомогенност.
Брашното се пресява с бакпулвера и внимателно се добавя към всички останали продукти и се разбърква до хомогенност.
Сместа се разпределя в 12 форми за мъфини.
Пече се 15 минути на 180 градуса с вентилатор само на долен реотан. Фурната се изключва и мъфините се оставят вътре за още 15 минути без да се отваря вратата.
Декорира се по желание и се поднасят веднага, но са хубави и студени.
Източник: foodieboulevard.com