Карфиол с бял сос


Карфиол с бял сос
Снимка: iStock

Ако обичате карфиол, опитайте тази лесна рецепта.

Необходими продукти:

1 глава карфиол, около 1,5 кг

125 гр краве масло

2 с.л. брашно

100 гр кашкавал

1/2 връзка магданоз

лимонов сок

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Карфиолът се почиства и измива, накъсва се на розички и се пуска във вряща подсолена вода. Сварява се, отцежда се и се разпределя на порции в чиниите за поднасяне.

Брашното се запържва до светлозлатисто в 1/2 от маслото и се разрежда с част от водата, в която е врял карфиолът. Трябва да се получи средно гъст сос, който се подправя с лимонов сок.

Карфиолът се полива с приготвения сос, поръсва се с настърган кашкавал и останалото разтопено масло. Украсява се с нарязан магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама