Как да приготвим най-вкусния котлет от сьомга


Как да приготвим най-вкусния котлет от сьомга
Снимка: iStock/Guliver

Може би често се чудите какво да изберете…Сьомга котлет или сьомга филе? Това е единствено и само ваш избор спрямо това, което харесвате.

А как да приготвите сьомгата?

Можете да я изпържите в тиган, да я изпечете или да я гриловате!

Днес ще ви представим рецепта за сьомга на тиган, която отнема само 10 минути.

Необходими продукти:

няколко котлета от сьомга (колкото са ви необходими)

сол

черен пипер

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, смачкани

сокът на един лимон

2 с.л. мед

1/2 с.л. чили люспи

ситно нарязан магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Поръсете сьомгата със сол и пипер от двете страни.

2. Загрейте голям тиган на средна степен със зехтина. Сложете сьомгата и я гответе, докато не стане златиста (около 5 минути) и я обърнете.

3. Добавете чесъна, лимоновия сок, меда и чилито. Гответе, докато не стане златиста и от другата страна (около 5 минути). Поливайте я със соса, докато се готви.

4. Накрая поръсете с пресен магданоз.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама