Може би често се чудите какво да изберете…Сьомга котлет или сьомга филе? Това е единствено и само ваш избор спрямо това, което харесвате.
А как да приготвите сьомгата?
Можете да я изпържите в тиган, да я изпечете или да я гриловате!
Днес ще ви представим рецепта за сьомга на тиган, която отнема само 10 минути.
Необходими продукти:
няколко котлета от сьомга (колкото са ви необходими)
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, смачкани
сокът на един лимон
2 с.л. мед
1/2 с.л. чили люспи
ситно нарязан магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Поръсете сьомгата със сол и пипер от двете страни.
2. Загрейте голям тиган на средна степен със зехтина. Сложете сьомгата и я гответе, докато не стане златиста (около 5 минути) и я обърнете.
3. Добавете чесъна, лимоновия сок, меда и чилито. Гответе, докато не стане златиста и от другата страна (около 5 минути). Поливайте я със соса, докато се готви.
4. Накрая поръсете с пресен магданоз.