Жесток десерт: Канелени рулца


Жесток десерт: Канелени рулца
Снимка: Istock

Днес ви представяме един десерт, с който ще зарадвате семейството си и ще очаровате гостите. Канелените рулца са много вкусни и с невероятен аромат.

Необходими продукти за канелените рулца:

450 г брашно

1 пакетче суха мая

1/2 чаена лъжичка сол

50 г захар

150-160 мл топло мляко

60 г разтопено масло

2 разбити яйца

За пълнежа:

70 г омекотено масло

100 г кафява захар

8 г (1 супена лъжица) канела

За дресинга:

115 г крема сирене

30 г масло

1 супена лъжица ванилов екстракт

шипка сол

1 чаена лъжичка лимонов сок

200 г пудра захар

1 супена лъжица мляко

2-3 супени лъжици мляко за регулиране на плътността

Вижте още: Много вкусна млечна баница с готови кори

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със солта, захарта и маята в дълбока купа. В друга купа смесете мокрите съставки, топлото мляко, разтопеното масло и яйцата. Добавя се към брашното и се замесва меко тесто.

Оставете тестото да втаса в покрита купа на топло място за около час и половина.

За плънката разбъркайте маслото със захарта и канелата.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълник. Намажете го с плънката. Завийте руло и нарежете на парчета с дебелина 2-3 см. Наредете рулата изправени в тава за печене. Оставете разстояние между тях, тъй като ще растат. Покрийте рулата с чиста кърпа да втасат още половин час. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете ги около половин час или докато се зачервят хубаво. Ако фурната ви е силна, може след 20 минути да ги покриете с фолио, за да не потъмнеят много.

За дресинга разбъркайте добре всички съставки. Ако не искате много плътен дресинг, добавете 1-2 супени лъжици прясно мляко.

Намажете горещите рулца с дресинга и се насладете. Най-добре, докато са топли.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама