Днес ви представяме един десерт, с който ще зарадвате семейството си и ще очаровате гостите. Канелените рулца са много вкусни и с невероятен аромат.
Необходими продукти за канелените рулца:
450 г брашно
1 пакетче суха мая
1/2 чаена лъжичка сол
50 г захар
150-160 мл топло мляко
60 г разтопено масло
2 разбити яйца
За пълнежа:
70 г омекотено масло
100 г кафява захар
8 г (1 супена лъжица) канела
За дресинга:
115 г крема сирене
30 г масло
1 супена лъжица ванилов екстракт
шипка сол
1 чаена лъжичка лимонов сок
200 г пудра захар
1 супена лъжица мляко
2-3 супени лъжици мляко за регулиране на плътността
Вижте още: Много вкусна млечна баница с готови кори
Начин на приготвяне:
Смесете брашното със солта, захарта и маята в дълбока купа. В друга купа смесете мокрите съставки, топлото мляко, разтопеното масло и яйцата. Добавя се към брашното и се замесва меко тесто.
Оставете тестото да втаса в покрита купа на топло място за около час и половина.
За плънката разбъркайте маслото със захарта и канелата.
Върху набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълник. Намажете го с плънката. Завийте руло и нарежете на парчета с дебелина 2-3 см. Наредете рулата изправени в тава за печене. Оставете разстояние между тях, тъй като ще растат. Покрийте рулата с чиста кърпа да втасат още половин час. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете ги около половин час или докато се зачервят хубаво. Ако фурната ви е силна, може след 20 минути да ги покриете с фолио, за да не потъмнеят много.
За дресинга разбъркайте добре всички съставки. Ако не искате много плътен дресинг, добавете 1-2 супени лъжици прясно мляко.
Намажете горещите рулца с дресинга и се насладете. Най-добре, докато са топли.