Вкусно предложение за всички, които спазват Великденските пости.
Необходими продукти:
2 консерви нахут по около 400 грама всяка
150 грама доматено пюре
1 малка глава лук
1-2 скилидки чесън
1/2 червена чушка
1 с.л. магданоз сушен
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
1 щипка асефатида
1/2 ч.л. червен пипер лют в зехтин
сол на вкус
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се запържват в зехтина. Прибавя се нахута и черния пипер.
Добавя се желаното количество вода (според желаната гъстота на яхнията).
Оставя с да заври и се добавят подправките и доматеното пюре.
Вари се още 20-25 минути.
Източник: merudia.bg