Хляб в плик за печене


Хляб в плик за печене
Снимка: supichka.com

Защо да приготвим хляб в плик за печене? Защото хлябът, изпечен по този начин, става много по-сочен и много пухкав, прави вкусна коричка без тя да загаря и освен всичко друго не цапате никакви съдове.

Необходими продукти:

500 грама брашно

300 мл вода

7 грама суха мая, топла (или 1/2 кубче прясна)

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица

2 супени лъжици олио

1 брой плик за печене

Начин на приготвяне:

В малък съд разбърквате топлата (не вряща) вода заедно с маята, захарта и солта. Междувременно пресявате брашното в голяма купа. След като сместа с маята се надигне, я прибавяте към брашното и сипвате олиото. Разбърквате в началото с дървена лъжица, впоследствие омесвате тестото с ръце до получаване на гладко тесто. Оформяте тестото на хлебче и го оставяте да втаса за 20-тина минути.

След около 20-тина минути, леко премесвате тестото, като го оформяте във формата на хлебче и правите с остър нож разрези по горната част. Поставяте хлебчето в плик за печене, който затваряте по оказания начин. Не дупчите плика.

Печете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато хлебчето придобие апетитен златист цвят. Веднага след изпичане вадите хляба от плика.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама