Ако обичате тестени изделия, може да си направите този царевичен хляб в тиган.
Необходими продукти:
170 гр масло
240 гр царевично брашно
180 гр бяло брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1½ чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица сода за хляб
1/2 чаена лъжица захар
2 чаени чаши прясно мляко
3 яйца на стайна температура, размер L
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса.
В чугунен тиган разтопете маслото и го бъркайте, докато придобие златисто кафяв цвят. Пресипете го в купа, за да изстине (не мийте тигана).
В друга купа смесете царевичното брашно, бялото брашно, бакпулвера, солта и содата за хляб.
Към маслото добавете захарта, млякото, яйцата и разбъркайте.
В сухата смес направете кладенче, в което сипете течната. Разбъркайте и пресипете в намасления тиган. Печете в загрята фурна около 30 минути (пробвайте с клечка за зъби дали хлябът е готов - ако излезе суха, е добре изпечен).
Когато го извадите от фурната, може отгоре да сложите парче масло. Оставете да изстине добре, преди да го нарежете и сервирате.