Hахут с лапад


Hахут с лапад
Снимка: supichka.com

Постна пролетна рецепта, която обогатява и разнообразява менюто за Великденските пости.

Необходими продукти:

2 чаени чаши сварен нахут

600 грама лапад

2 глави лук

4 супени лъжици олио

2 чаени лъжици червен пипер

1 чаена лъжица джоджен

3 домата

Начин на приготвяне:

Може да ползвате нахут от консерва или сух. Ако ползвате сух, накиснете нахута в студена вода за една нощ, след което го сложете да ври и варете докато омекне за около час-час и половина. Отцедете от водата.

Почистете лука и го нарежете на ситно. Сгорещете олиото в тенджера и изсипете лука и разбъркайте, докато омекне. Добавяте червения пипер, почистените и нарязани на ситно домати, джоджена и отцедения от водата нахут, както и една чаена чаша вода.

Междувременно измийте лапада, отрежете жилките в средата на всеки лист и го нарежете на ситно. Добавете нарязания на ситно лапад към нахута и сложете капака на тенджерата, за да се задуши добре и омекне. След 2-3 минути разбъркайте с дървена лъжица и оставете да поври още 2-3 минути.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама