Пикантен спанак с нахут


Пикантен спанак с нахут

Бързо и доста пикантно ястие.

Необходими продукти:

100 гр нахут (предварително накиснат във вода за около 2-3 часа)

500 гр спанак (замразен или пресен)

3 скилитки чесън

50 гр бекон

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. люто къри

1/2 ч.л. куркума

2 с.л. олио

сол на вкус

Начин на приготвяне:

След като сварите нахута в подсолена вода, го оставете на страна и се заемете със спанака. Измийте добре спанака, ако сте избрали да използвате пресен, и го нарежете на ситно. През това време загрейте 2 с.л. олио в уок, дълбок тиган или тенджера. Нарежете на ситно 3-те скилидки чесън и бекона. След като мазнината е добре загрята, сложете чесъна, а малко след това и бекона и посолете. Когато добият лек загар, добавете подправките (лютия червен пипер, черния пипер, лютото къри и куркумата). Разбъркайте добре, добавете спанака и половин кафена чаша вода. Похлупете и оставете да се задуши за 3-4 мин. След това махнете капака и добавете прецедения нахут и оставете на слаб огън течността да поизври.

За подсилване на пикантния вкус, сервирайте ястието задължително горещо с настърган кашкавал за акцент.

Източник: sweetchocolateheaven.com

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама