Сгряваща и засищаща супа с нахут.
Необходими продукти:
200 грама нахут сух
1 с.л. доматен концентрат
1/2 морков нарязан на кубчета
1/2 глава лук
1/2 ч.л. чесън сух
1 ч.л. чубрица
1 щипка кайенски пипер
1/2 ч.л. червен пипер пушен
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Сухият нахут се накисва за една нощ (или поне за няколко часа) във вода да набъбне.
Отцежда се, измива се добре и се вари около 1 1/2 часа (не добавяйте сол във водата докато се вари нахутът).
В загретия зехтин се задушава лукът, морковът и след като нахутът е сварен се добавя към ястието. Прибавят се и останалите подправки, солта и супата се вари още 5-10 минути.
Източник: merudia.bg