Свежо и лесно предложение за летните жеги.
Необходими продукти:
5-6 малки крехки тиквички
олио
3-4 скилидки чесън
копър
1 1/2 кофичка цедено кисело мляко (общо около 300 гр)
2-3 с.л. (с връх) обикновено кисело мляко
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват, почистват от дръжките и така както са с корите се нарязват на малки кубчета. Поставят се в цедка (гевгир), посоляват се и се оставят около 20-30 минути да им отцеди водата.
Отцедените тиквички се запържват за около 10-тина минути в олио (зехтин). Целта е да останат лекичко хрупкави.
Сложете тиквичките в купа, прибавете ситно скълцания (или пресован) чесън, ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус. Прибавете цеденото кисело мляко и разбъркайте добре.
Може да прецените количеството на тиквичките и на цеденото мляко и според предпочитанията си да използвате повече или по-малко тиквички.
Сложете салатата в хладилника. Сервира се добре охладена.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg