Една интересна и вкусна рецепта за любителите на мексиканската кухня от Лора и Стоян от "Бон Апети".
Необходими продукти за 4 порции:
4 малки пшенични тортили
80 г сирене "Чедър"
4 с.л. заквасена сметана
за месото:
500 г свинско контрафиле
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. чесън на гранули
1 щипка риган
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус
за чушките:
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 люта чушка
2 скилидки чесън
30 мл зехтин
1/2 ч.л. лют пушен пипер
сол на вкус
за салцата:
1 домат
1 авокадо
1/2 глава червен лук
1/2 връзка кориандър
15 мл зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото нарежете на парченца с дебелина 1-1,5 см, овкусете със зехтин, кориандър, кимион, риган, чесън на гранули, сол и черен пипер. Гответе на грил тиган до готовност.
Почистете чушките и ги нарежете на ивички, а чесъна - на филийки. Запържете ги в зехтин на силен огън за кратко, изключете котлона и овкусете с пушен пипер и сол. Прехвърлете в купа.
За салцата нарежете на ситно домата, авокадото, лука и кориандъра. Разбъркайте всички съставки със зехтина и сол на вкус. Приберете в хладилник.
Запечете тортилите за кратко в грил тигана. Върху тях сложете от чушките, месото и салцата, гарнирайте с настърган чедър и заквасена сметана.
Още интересни рецепти на Лора и Стоян можете да намерите в сайта на предаването "Бон Апети"