Фахитас със свинско и чушки


Фахитас със свинско и чушки
Снимка: Бон апети

Една интересна и вкусна рецепта за любителите на мексиканската кухня от Лора и Стоян от "Бон Апети".

Необходими продукти за 4 порции:

4 малки пшенични тортили

80 г сирене "Чедър"

4 с.л. заквасена сметана

за месото:

500 г свинско контрафиле

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. чесън на гранули

1 щипка риган

зехтин за намазване

сол и черен пипер на вкус

за чушките:

1 зелена чушка

1 червена чушка

1 люта чушка

2 скилидки чесън

30 мл зехтин

1/2 ч.л. лют пушен пипер

сол на вкус

за салцата:

1 домат

1 авокадо

1/2 глава червен лук

1/2 връзка кориандър

15 мл зехтин

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото нарежете на парченца с дебелина 1-1,5 см, овкусете със зехтин, кориандър, кимион, риган, чесън на гранули, сол и черен пипер. Гответе на грил тиган до готовност.

Почистете чушките и ги нарежете на ивички, а чесъна - на филийки. Запържете ги в зехтин на силен огън за кратко, изключете котлона и овкусете с пушен пипер и сол. Прехвърлете в купа.

За салцата нарежете на ситно домата, авокадото, лука и кориандъра. Разбъркайте всички съставки със зехтина и сол на вкус. Приберете в хладилник.

Запечете тортилите за кратко в грил тигана. Върху тях сложете от чушките, месото и салцата, гарнирайте с настърган чедър и заквасена сметана.

 

Още интересни рецепти на Лора и Стоян можете да намерите в сайта на предаването "Бон Апети"

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама