Идеална рецепта за летните жеги.
Необходими продукти:
500 мл доматен сос
100 г пшеничен зародиш (можете да замените с пшеничен гранулат, кайма или овесени ядки)
2 шепи спанак (или лапад)
2 печурки (или други гъби по желание)
50 г растителен (или класически) кашкавал
1 с.л. кокосово масло (можете да замените с гхи, краве/козе масло или тахан)
шепа сурови ядки по желание
сол на вкус
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Изсипете доматения сос в уок тиган и го загрейте на среден котлон.
Добавете пшеничния зародиш, подправките, солта, кокосовото масло, спанака и ядките и разбъркайте добре. Захлупете и оставете да къкри.
Нарежете гъбите и настържете кашкавала. Добавете в тигана и разбъркайте.
Захлупете и гответе яхнията за около 20 минути или до пълно омекване на печурките.
Поднесете яхнията топла или студена.
Източник: foodieboulevard.bg