Няма по-хубаво нещо от домашно приготвената храна. Удоволствието да направите нещо с двете си ръце, нещо, което ще стане вкусно, а и полезно - несравнимо чувство.
Днес ще ви представим рецепта за домашно сирене.
Необходими продукти:
Прясно мляко 5 литра (по избор - краве, овче, козе), като най-добре е и то да е домашно
4-5 капки мая за сирене на литър мляко
Вижте още: Един любим вкус от детството: Грис халва
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко в тенджера на котлона. Загрейте го, като пробвате с кутрето температурата да не е горещо. Свалете от огъня.
Добавете между 4-5 капки сирена мая на литър мляко. Разбъркайте и оставете няколко минути.
След това внимателно изсипете в марля и оставете 24 часа да се отцеди.
Когато времето мине, пригответе солена саламура и сложете в хладилника.
Вашето сиренце е готово.